Гъбена супа с крема сирене и фиде
Лесно | Порции 4
| Видяна: 5682
Супа без месо с картофи, гъби и сос от топено сирене.
Необходими продукти:
- 1,3 литра гъбен бульон (можете да разтворите сухи кубчета, ако не разполагате с течност от варене на гъби)
- 250 грама сварени гъби или от буркан/консерва (нарязани на полумесеци)
- 2 картофа
- шепа фиде
- 100 грама крема сирене
- подправки на вкус
Начин на приготвяне:
1. Кипнете бульона.
2. Нарежете картофите на кубчета и ги добавете в гъбения бульон. Варете докато омекнат.
3. Щом картофите са готови, добавете в супата гъбите и фидето и оставете за 5 минути.
4. Изсипете и крема сиренето на малки порциики така, че да успее да се разтопи и смеси с бульона. Ако е много твърдо, го размекнете на тиган. Варете още 5-6 мин. до пълното му разтваряне.
5. На изключен котлон опитайте супата и добавете подправки на вкус.
Най-важните съставки
гъбен бульон, гъби, картофи, крем сирене, сирене крема „Филаделфия”, сол, сол и пипер, фиде, черен пипер
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ