Регистрация

Грузинска супа с агнешко и зеленища

Грузинска супа с агнешко и зеленища
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 934

Чакапули - пролетна агнешка супа с пресен лук, магданоз и естрагон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г естрагон (познат е още като тарос или тархун)
  • 200 г магданоз
  • 200 г пресен лук
  • 2 люти чушлета
  • 1 кг агнешко месо
  • 1 глава чесън
  • 150 мл вода
  • 10-15 джанки
  • 200 мл бяло сухо вино
  • сол
  • 1 литър вода

Начин на приготвяне:

1. Чесъна обелете и пресирайте всичките скилидки на главата в купичка. Залейте със 150 мл вода, разбъркайте и оставете настрана да ароматизира кухнята ви.

2. Нарежете магданоза, лютите чушлета, естрагона и пресния лук на средно големи парчета - не трябва да е наситнено, но не бива и да е едро.

3. Агнешкото нарежете на парчета с големината на нормални хапчици.

4. Изсипете агнешкото в голям тиган или тенджера. Отгоре поръсете смесените лук, естрагон и магданоз. Върху тях разпределете чесъна с водата и целите джанки, налейте литър вода и бялото вино и поръсете със сол на вкус.

5. Сложете капак на ястието. Не се разбърква. Пуснете на умерена към слаба температура и гответе час и половина. После е готово за сервиране.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта