Регистрация

Вратни пържоли с лук на фурна

Вратни пържоли с лук на фурна
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 19806

Печено свинско с лук и червено вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 свински вратни пържоли
  • сол и черен пипер
  • 3 глави кромид лук
  • универсална подправка
  • 1 кафена чаша червено вино
  • олио

Начин на приготвяне:

Хубавите пържоли стават по следния начин. Първо пържолите се овалват обилно в черен пипер, сол и олио, не се начукват, така пържолите остават сочни. Те трябва да преседят поне 1 нощ в хладилника, за да станат по-вкусни. След това намажете дъното на тавата с олио, поставете пържолите в нея и ги покрийте с нарязания лук. Поръсете ги с универсалната подправка, залейте ги с виното и добавете 1 чаша вода. От количеството вода зависи колко сочни ще станат пържолите. Ако ги обичате по-запечени, почти не добавяйте вода. Повече вода = сочност, по малко вода = коричка. Печете ги на 220 градуса, като ги обръщате от време на време и ги заливате със соса. След като са готови, не ги вадете веднага от фурната, а я изключете и ги оставете да се задушат в нея за около 15 мин. и след това сервирайте.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта