Вратни пържоли с лук на фурна
Печено свинско с лук и червено вино.
Необходими продукти:
- 4 свински вратни пържоли
- сол и черен пипер
- 3 глави кромид лук
- универсална подправка
- 1 кафена чаша червено вино
- олио
Начин на приготвяне:
Хубавите пържоли стават по следния начин. Първо пържолите се овалват обилно в черен пипер, сол и олио, не се начукват, така пържолите остават сочни. Те трябва да преседят поне 1 нощ в хладилника, за да станат по-вкусни. След това намажете дъното на тавата с олио, поставете пържолите в нея и ги покрийте с нарязания лук. Поръсете ги с универсалната подправка, залейте ги с виното и добавете 1 чаша вода. От количеството вода зависи колко сочни ще станат пържолите. Ако ги обичате по-запечени, почти не добавяйте вода. Повече вода = сочност, по малко вода = коричка. Печете ги на 220 градуса, като ги обръщате от време на време и ги заливате със соса. След като са готови, не ги вадете веднага от фурната, а я изключете и ги оставете да се задушат в нея за около 15 мин. и след това сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ