Свински пържоли върху печени картофи
Варено-печени картофи в морска сол за гарнитура към свински котлети с горчица.
Бон Апети
Излъчен на 15.03.2017
Готвим си лесни и много вкусни свински пържоли с гарнитура от картофи, като ги правим по нестандартен начин, за да усетим още един нюанс на вкуса на месо с картофи. Първо се заемаме с картофената гарнитура, като си избираме 16 дребни картофа и ги слагаме да врят в тенджера с 250 г морска сол и вода. Щом топченцата омекнат напълно, махаме водата и печем в размитата сол. Така се получават подобия на любимите печени картофи на жар, но направени без да палите огън вкъщи.
А докато гарнитурата се готви, започваме да тъкмим и месото. Пържолите се осоляват и се запичат на тиган. След това се местят в тавичка, покриват се с алуминиево фолио и влизат във фурната, докато се сготвят съвсем. А през това време готвачът не скучае, а прави ароматен горчичен сос за заливане. За него се разтапя масло, в което се добавя наситнен розмарин, едрозърнеста горчица и каперси. Доливаме пилешки бульон и оставяме на котлона докато течността се редуцира на половина. После монтираме със студено масло.
Неустоимото ястие поднасяме като за основа слагаме 4 картофа и леко ги смачкваме с шпатула. Върху тях полагаме една изпечена свинска пържола, а отгоре заливаме с масления сос, ухаещ на синап, розмарин и каперси. Едно клонче розмарин за красота и ястието е готово за сервиране.
Да ви е сладко!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ