Вратни пържоли с гарнитура от круши и батат
Свински пържоли на фурна с модерна гарнитура.
Необходими продукти:
- 4 дебели и сочни свински пържоли (по около 250-320 г всяка)
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. суха мащерка
- 1 ч.л. суха мента
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 5 скилидки чесън
- 5 с.л. зехтин или олио
- 2 твърди круши
- 1 батат - голям или 2 по-малки - общо 500 г
- листенца магданоз или стръкчета пресен лук за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Пържолите сложете на увита със сттреч фолио дъска и покрийте с найлонов плик. Бегло чукнете с чук за месо всяка по няколко пъти, след това обърнете и повторете.
2. Прехвърлете месото в голяма тава, застлана с хартия за печене.
3. Кручите измийте добре, разрежете на четвъртини и почистете неядливата сърцевина. Прехвърлете в купа.
4. Бататите обелете и нарежете първо на дебели шайби, после шахбите на гредички и след това напречно на кубчета със страна около 2 см. Прехвърлете при крушите.
5. Смесете солта, мащерката, ментата, пипера и намачкания на паста или минат през прса чесън. Залейте с мазнината и разбъркайте.
6. С четка за храна намажете пържолите двустранно с част от получената смес, а останалата изсипете при бататите с крушите и разбъркайте. Разпределете гарнитурата между пържолите.
7. Печете в предварително загрята на 170-180 градуса фурна за 35 минути. Поднесете цяла мръвка с 2 резена круша и част от бататите. Украсете с листенца магданоз или стръкчета пресен лук.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ