Регистрация

Вратни пържоли с гарнитура от круши и батат

Вратни пържоли с гарнитура от круши и батат
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1518

Свински пържоли на фурна с модерна гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 дебели и сочни свински пържоли (по около 250-320 г всяка)
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. суха мащерка
  • 1 ч.л. суха мента
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 5 скилидки чесън
  • 5 с.л. зехтин или олио
  • 2 твърди круши
  • 1 батат - голям или 2 по-малки - общо 500 г
  • листенца магданоз или стръкчета пресен лук за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Пържолите сложете на увита със сттреч фолио дъска и покрийте с найлонов плик. Бегло чукнете с чук за месо всяка по няколко пъти, след това обърнете и повторете.

2. Прехвърлете месото в голяма тава, застлана с хартия за печене.

3. Кручите измийте добре, разрежете на четвъртини и почистете неядливата сърцевина. Прехвърлете в купа.

4. Бататите обелете и нарежете първо на дебели шайби, после шахбите на гредички и след това напречно на кубчета със страна около 2 см. Прехвърлете при крушите.

5. Смесете солта, мащерката, ментата, пипера и намачкания на паста или минат през прса чесън. Залейте с мазнината и разбъркайте.

6. С четка за храна намажете пържолите двустранно с част от получената смес, а останалата изсипете при бататите с крушите и разбъркайте. Разпределете гарнитурата между пържолите.

7. Печете в предварително загрята на 170-180 градуса фурна за 35 минути. Поднесете цяла мръвка с 2 резена круша и част от бататите. Украсете с листенца магданоз или стръкчета пресен лук.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта