Вкусни яйца с гъби и сирене
Естетични яйца със сирене чедър, лук и гъби.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 2-3 гъби печурки
- тънко нарязан лук или лук шалот
- ръжен хляб
- настъргано сирене чедър
- 3 кръгли формички за яйца на очи
Начин на приготвяне:
1. Запържете лука или лука шалот заедно с гъбите в масло, докато лука започне да се карамеизира леко, а гъбите покафенеят. Оставете настрани.
2. Препечете филия (или две) ръжен хляб. Оставете настрани.
3. Намаслете тигана отново и сложете формите за яйца на очи в него. Чукнете по едно яйце във всяка и сложете капака на тигана. Оставете да се готви за 2-3 минути, или докато белтъците се стегнат.
4. Остранете яйцата от огъня, извадете ги от формите и ги сложете върху ръжения хляб. Поръсете с настъргано сирене чедър върху яйцата, а после сложете карамелизираният лук и гъбите отгоре. Хапнете с апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ