Варени яйца на очи
Здравословно и леко хапване без месо и пържене.
Необходими продукти:
- 6 яйца
- найлоново фолио
Начин на приготвяне:
1. Докато чакате водата да заври, облицовайте с найлоновото фолио една малка купичка, така че да можете да счупите в него едно яйце. Затворете краищата (не е необходимо да е съвсем здраво, просто да не се отваря).
2. Поставете опакованите в найлоново фолио яйца във водата когато е почти завряла (т.е. когато виждате малки балончета да се отделят от дъното). Не се притеснявайте, че найлоновото фолио ще се разкъса на дъното на тенджерката. Варете 5 минути, за да получите перфектните леко течни жълтъци. Извадете яйцата от водата, отстранете фолиото и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ