Идеалните яйца на очи
Варени яйца на очи с препечени филийки.
Необходими продукти:
- 4-6 чаши вода
- 1 супена лъжица ябълков оцет
- 1 яйце
- сол, черен пипер, червен пипер
- препечени филийки
Начин на приготвяне:
1. Потопете яйцето в малка чаша хладка вода, за да стане със стайна температура.
2. Нагласете таймер за 4 минути, но не го включвайте.
3. В малка тенджерка сварете 4-6 чаши вода. Когато заври, изсипете оцета и разбъркайте. Разчупете яйцето във водата и с помощта на лъжица внимателно съберете белтъците заедно. Бързо свалете тенджерата от огъня и покрийте с капак. Включете таймера.
4. Не пипайте. Ако искате да свършите нещо, препечете си хляб. Когато четирите минути изтекат, извадете яйцето с дупчеста лъжица и попийте с хартиена салфетка. Бъдете внимателни!
Овкусете със сол, пипер и червен пипер. Яжте с препечен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ