Вкусни сладки с ананас
Домашни бисквитки с плънка от плодов конфитюр.
Необходими продукти:
За конфитюра от ананас:
- 3 средно големи ананаса (2 неузрели и 1 узрял), настъргани
- 300 г пудра захар
- 1 пръчица канела (по желание)
Забележка: написаното по-горе количество захар е само ориентировъчно. Съобразете се с големината и сладостта на ананасите, които използвате.
За тестото за сладки:
- 125 г масло
- 100 г пудра захар
- 80 г мляко на прах
- 1 жълтък
- 250 г брашно
Начин на приготвяне:
На конфитюра от ананас:
1. Сварете настъргания ананас в тенджера със захар за около 1 час, като от време на време разбърквате (добавете канела по желание).
2. Варете, докато ананасовият конфитюр започне да се надига и да прелива от тенджерата или когато се изпари сокът от ананас. Отстранете от печката и оставете да изстине.
На сладките:
1. Предварително загрейте фурната до 170-180°С.
2. Разбийте маслото, докато получите лека и пухкава смес. Постепенно добавете яйцето и разбъркайте добре (не разбивайте, само леко разбърквайте).
3. Добавете пудрата захар, млякото на прах и брашното, като ги пресеете. Разбъркайте, за да се смесят всички съставки в гладко тесто.
4. Оставете настрана за 30 мин.
5. Нарежете тестото с формички на малки кръгчета и сложете конфитюр от ананас върху всяко кръгче.
6. Печете 20 мин. и оставете да изстинат в плътно затворена кутия.
7. Сервирайте с чай или кафе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ