Тунквани кръгчета ананас със сладолед
Печен ананас с шоколад и ядки.
Каналът Хапка по хапка показва лесен сладкиш, с който да зарадвате децата и гостите или да поглезите семейството, без да губите много време в кухнята. Нужни са ви консерва ананас на шайби, малко шоколад, шоколадови капки или ковертюр, някакви ядки или друг тип сладкарска декорация, евентуално малко мляко или масло и топка сладолед по желание.
Ананасът се вади от консервата и нежно се подсушава. Шоколадът се разтопява на водна баня. Ако използвате обикновен шоколад, а не от онези, предвидени за разтапяне и глазура, може да се наложи да добавите в него мляко или масло. Става въпрос за съвсем малко количество. После застилате тава с хартия за печене, взимате кръгче ананас, топите го до половина или овалвате повечко в шоколада и редите в тавата. Отгоре поръсвате с декорация по желание - шарени пръчици, кокосови стърготини или натрошени ядки. После запичате на 180 градуса за 25-35 минути.
За да постигнете истинска елегантност, можете да сервирате кръгчето ананас с топка сладолед в средата. Но и просто под формата на чипс пак е много ефектно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ