Ананас в бутер тесто с ягоди
Увити кръгчета ананас в тесто с парчета ягоди - идеалните плодови сладки.
Необходими продукти:
- 1 голяма консерва ананас на кръгчета (800 г)
- 1 пакет бутер тесто
- 12-16 ягоди
- пудра захар
- канела
- 1 яйце
Начин на приотвяне:
1. Извадете кръгчетата ананас от консервата и ги отцедете от сока. Подредете ги върху домакнска хария, за да попие сосовете и поръсете с пудра захар.
2. Бутер тестото разгънете на кора и го нарежете на лентички по дължина, като дебелината на всяка лентичка е около 1 см.
3. Ягодите измийте и подсушете. Махнете зелената дръжка.
4. Застелете си тава с хартия за печене и включете фурната да загрява на 180 градуса. Разбийте яйцето.
5. Вземете кръгче ананас и увийте около него лентичка бутер тесто като прекарвате лентичката през дупката в средата. След това поставете увитото кръгче в тавата, намажете тестото с разбито яйце, поръсете с канела и боцнете цяла ягодка в дупката с връхчето нагоре. По този начин направете всички кръгчета.
6. Печете в предварително загрятата фурна за 20-тина минути или докато не прецените, че е готово. Не бива да прегаря.
7. След изваждане поръсете отново с пудра захар през цедка, изчакайте леко да се охлади и чак тогава отлепяйте от хартията.
8. За да е максимално изтънчено, можете да сервирате с топка сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ