Лесни ананасови пирожки
Омесете си пирожки и ги напълнете с домашен мармалад от ананас.
Необходими продукти:
За мармалада от ананас:
- 250 г настърган ананас
- 150 г захар
- 1 с.л. лимонов сок
За тестото:
- 150 г брашно
- 1/5 ч.л. сол
- 100 г масло или маргарин
Начин на приготвяне:
За мармалада от ананас:
1. Сложете настъргания ананас да заври заедно със захарта и лимоновия сок. Оставете да къкри за 30 минути, докато се сгъсти.
Приготвяне на пирожките:
1. Пресейте брашното и солта в купа. С пръсти добавете масло или маргарин, като стривате така, че да получите трохи. Добавете малко вода или мляко и оформете тесто.
2. Разточете тестото с дебелина 0.5 см и изрежете с формички. Натиснете с пръст по средата на всяка пирожка, за да получите вдлъбнатина около 0.25 см.
3. Сложете тарталетите в тава за печене. Добавете по 1 лъжичка от пълнежа. Обичам да украсявам пирожките като слагам кръстосани лентички тесто върху тях.
4. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-15 минути или докато леко покафенеят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ