Регистрация

Виндалу - телешки хапки с подправки и сос

Виндалу - телешки хапки с подправки и сос
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1089

Мариновано телешко задушено с пикантен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.л. лют пипер или чили на люспи
  • 1 ч.л. кафява захар
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1 ч.л. сух кориандър
  • 1 ч.л. синапено семе
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. кимион на зърна
  • 1 ч.л. сух джинджифил
  • 6 скилдики чесън - големи
  • 50 мл оцет
  • 800-900 г телешко месо
  • 2 с.л. олио
  • около 150 г лук - 1-2 глави, зависи от размера
  • 1 зелено пикантно чушле
  • 2 с.л. доматена паста
  • сол и пипер на вкус
  • 500 мл телешки бульон
  • листа магданоз и бял ориз за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете изброените в началото на рецептата подправки и намачкания чесън. Ако нямате някоя от съставките, не се притеснявайте. Заместете с друга по избор или пропуснете. Залейте с оцета и разбъркайте.

2. Телешкото нарежете на парчета с големината на двойна хапка и изсипете в купата. Разбъркайте хубаво и приберете в хладилнка да се маринова за един час или цял ден.

3. Лука нарежете на полумесеци, а зеленото чушле - на шайби.

4. Сгорещете в голям тиган с високи бордове олиото и запържете лука за 3 минути. Добавете чушлето, гответе още минута, след това изсипете месото с все маринатата. Бъркайте и гответе 5-6 минути.

5. Добавете доматения концентрат, размешайте и гответе още 3-4 минути. Овкусете с пипер, сложете и сол, ако бульонът е безсолен.

6. Залейте с бульона, кипнете, намалете огъня на умерен към слаб и оставете да се готви под капак за 1:30 часа.

7. Махнете ястието от котлона, поръсете с наситнени листа свеж магданоз и по желание поднесете с основа от бял ориз или картофено пюре, като залеете и със соса от готвенето избраната от вас гарнитура.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта