Регистрация

Виетнамско карамелизирано свинско

Виетнамско карамелизирано свинско
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 2774

Карамелизирано прасенце с рибен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 свински пържоли, нарязани на 3 см парчета
  • твърдо сварени яйца – 6 бр, но може да варират по избор
  • 2 с.л. рибен сос
  • 11 с.л. захар
  • черен пипер
  • вода

Начин на приготвяне:

1. В средно голяма тенджера, сложете захарта и засилете температурата, докато се разтопи. Бъркайте, за да се карамелизира.

2. Добавете парчетата свинско и оставете за 3-5 минути на средна към висока темпетратура, докато свинското стане златисто, но не е изпечено от всички страни.

3. Добавете рибения сос и пипера. Намалете температурата на ниска и бъркайте около 5 минути.

4. Добавете достатъчно вода, за да покрие месото, добавете яйцата и покрийте с капак.

5. Оставете да къкри 35 минути на средна температура, но колкото повече го готвите, толкова по-крехко ще стане месото, а ако ви е прекалено сладко, добавете още рибен сос.

6. Сервирайте топло с ориз и черен пипер.

Най-добре се получава, ако яйцето се разбърка с ориза, може да изглежда гадно, но вкусът е страхотен...

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта