Регистрация

Великденски кокосови целувки



Великденски кокосови целувки
Средно   |   Порции 9 броя   |   Видяна: 1085

Кокосови сладки тип кокоски с бити белтъци и украса от шоколад и бонбони.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Белтъчни целувки с кокос, които могат да се оформят като сладки гнезда, за да бъдат подобаващ десерт без брашно за Великден, се готвят в канала Sugar Crystal Kitchen. Не е задължително да ги правите с повод, защото са страхотни и за следобедна закуска, ако имате половин час свободно време за готвене.

Белтъкът на ядно яйце се изсипва в купа, разбива се малко и след това по желание се добавя кремотартар, който да запази по-лесно пенливата му текстура. Разбира се, не е задължително да слагате добавката. Но в противен случай ще трябва да побъркате повечко докато се получи идеален меренг. В него се добавя захар (2-3 с.л.) и ванилия, а след това и кокосовите стърготини - около 50 грама. Разбърква се финално на ръка.

Върху хартия за печене с две лъжици се оформят сладки от сместа. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути. Не бива да потъмняват отгоре. После се охлаждат върху решетка и могат да се хапват или да се украсят с шоколад и бонбонки като гнезда.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта