Вегански пълнени тиквички
Пълнени тиквички с лук, целина и доматено пюре.
Необходими продукти:
- 2 големи тиквички
- 2 глави лук
- 50 мл зеленчуков бульон
- 4 с.л. доматено пюре
- 1/3 ч.ч. целина
- 70 г галета
- мащерка
- сол
- черен пипер
- олио
Начин на приготвяне:
1. Разрежете тиквичките на по 2 парчета през средата на пряко и издълбайте вътрешността им с помощта на лъжица.
2. Бланширайте ги в кипяща вода за около минута, а след това ги изплакнете под течаща студена и изцедете.
3. Загрейте олиото и запържете в него нарязаните лук и целина за 5 мин. След това добавете доматеното пюре, галетата, бульона, солта, черния пипер и мащерката и разбъркайте хубаво.
4. С получената смес напълнете тиквичките, сложете ги в дълбока тава с дъното на тиквичката надолу, загърнете с фолио и печете на умерена до силна фурна за 15-20 мин.
5. Ако постите ви не са тежки, можете да гарнирате с кисело мляко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ