Регистрация

Пилешка яхния с праз

Пилешка яхния с праз
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 21281

Пилешки гърди с лук, моркови и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама пилешки гърди
  • 1 глава кромид лук
  • 3 стръка праз
  • 1 чаена чаша домати от консерва
  • 1 морков
  • 4 супени лъжици олио или зехтин
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1 чаена лъжица червен пипер
  • 1 зеленчуково бульонче
  • Щипка джинджифил
  • 2 дафинови листа
  • Половин чаена лъжичка черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарязвате месото на хапки. Нарязвате и лука на ситно. Заедно ги запържвате с мазнината за около 7-8 мин.

2. Прибавяте брашното и бъркате, а след него и червения пипер.

3. Заливате ги с литър и половина гореща вода и с нея къкри на умерен огън около 15 мин.

4. Празия лук срязвате по дължината, а след това го режете на шайби. Добавяте го към яхнията, като от време на време се разбърква.

5. Подправките, бульона и доматите добавяте когато празият лук е готов. Тоест на края на готвенето. Опитайте дали е добре на сол, и ако всичко е както трябва, нека остане на котлона още 7-8 мин. Яхнията е готова. Добър апетит!

Рейтинг и коментари

5 отлична
6
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта