Бутер пай с пилешко и зеленчуци
Солен пай от бутер тесто с плънка от пилешко, броколи и грах.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 250 г пилешко месо без кост
- 3 с.л. олио
- 2 с.л. брашно
- сол и пипер на вкус
- 200 мл мляко
- 1/3 глава броколи
- 200 г замразена грах
- 1 пакет бутер тесто
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука, пилешкото нарежете на хапчици, броколите накъсайте на съцветия и измийте.
2. Сгорещете олиото в тиган. Запържете лука до прозрачност, добавете мръвките и гответе няколко минути докато се запечатат.
3. Намалете огъня, добавете брашното и млякото и бъркайте докато се получи млечен сос.
4. Прибавете броколите и грахта, овкусете със сол и пипер и гответе още няколко минути докато броколите леко омекнат.
5. Разпределете бутер тестото по дъното и стените на неголяма тава и отрежете излишните стърчащи и висящи крайща. Запазете ги.
6. Изсипете пилешката запръжка вътре и отгоре поръсете с накъсаното заделено тесто.
7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-тина минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ