Бутер пай с наденички и картофи
Солен пай с бутер тесто и плънка от наденица с картофи.
Необходими продукти:
- 2 пакета бутер тесто
- 400 г картофи
- 200 мл течна готварска сметана (препоръчваме да готвите с млечна, защото не съдържа вредни мазнини)
- сол и пипер
- 600 г наденички
- 2-3 глави лук
- 4 с.л. олио
- 2 скилидки чесън
- кашкавал (около 100 г) по желание
Начин на приготвяне:
1. Намерете си подходяща тава, която ще събере тестото така, че да останат бордове. Въпреки че го правих в кръгла, препоръчвам правоъгълнта - така остава по-малко разхищение. Ако все пак ви останат обрезки, увийте с тях една наденичка и изпечете. Сложете едното тесто на дъното и стените на тавата.
2. Картофите сварете, обелете и нарежете на хапки. Лука и чесъна наситнете, а наденичките нарежете на парченца.
3. Сгорещете олио и запържете лука и чесъна. Добавете наденичките, гответе докато пуснат мазнинката си и след това прибавете и картофите. Залейте със сметаната, овкусете със сол и пипер и щом кипне, излейте в тестото. Отгоре по желание рендосайте кашкавал.
4. Захлупете с другото тесто, отрежете провиските и залепете. Можете да използвате разбит белтък. След това направете дупки с вилица или прорези по повърхността, за да излиза парата.
5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ