Регистрация

Блонди - маслен сладкиш с орехи и шоколад

Блонди - маслен сладкиш с орехи и шоколад
Лесно   |   Порции 9-12   |   Видяна: 2302

Брауни с шоколадови капки и орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 140 г бяло брашно
  • 200 г кафява захар (светла)
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. сода
  • 2 яйца
  • 100 г нарязани орехови ядки (не ги мелете в чопър, а режете с нож на дъска, за да станат по-големи парченацата)
  • 100 г шоколадови капки (шоколадов кувертюр)
  • 1 малка опаковка (125 г) масло
  • ванилия (течна или на прах)

Начин на приготвяне:

1. Маслото разтопете и добавете в него захарта. Разбъркайте с тел и оставете за няколко минути.

2. В купа смесете брашното със солта и содата. Разбъркайте отново маслото със захарта, а след това в трети съд разбийте яйцата с ванилията.

3. Изсипете при яйцата маслената смес, разбъркайте отново и след това постепенно при непрестанно бъркане с телта вкарайте сухите съставки.

4. Добавете половината ядки и половината шоколадови капки в тестото и размешайте финално с шпатула.

5. Намажете с опаковката от маслото дъното и стените на правоъгълна тава за печене с примерни размери 24х24 или 30х18. След това поръсете с брашно и оттръскайте хубаво докато полепне по всички страни. Изсипете сместа вътре и отгоре поръсете с останалите парченца ядки.

6. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути, извадете, поръсете шоколадовите капки и върнете във фурната за още 5 минути. След това с вилица или шпатула размажете размекнатия отгоре шоколад и оставете сладкиша да се охлади.

7. Нарежете на правоъгълници и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Foods101withDeronda

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта