Бифтек с гъби и сос от мед и горчица
Говеждо с подправки и сос "Уорчестър".
Необходими продукти:
- 500 г бифтек
- 150 г гъби
- 1 глава нарязан лук
- 5 с. л. мед
- 2 с.л. горчица
- зехтин
- сол и черен пипер
- микс сушени подправки
- сос „Уорчестър”
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте телешкото в горчицата, солта и черния пипер за 20 минути.
2. Запържете в тиган на силен огън бифтека от двете страни за по 2 минути.
3. Сложете бифтека във фурната и печете 10 минути на 150 С (средно изпечен).
4. Загрейте малко зехтин в един тиган и запържете лука и гъбите докато омекнат.
5. Овкусете ги с микса сушени италиански подправки и малко сос „Уорчестър”. Разбъркайте меда с горчицата и прибавете към вече сготвените гъби и лук.
6. Извадете бифтека от фурната и го сервирайте с гъбите и соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ