Регистрация

Бифтек по филипински

Бифтек по филипински
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2860

Вкусно телешко контрафиле с лук по филипински.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешко контра филе (с малко мазнина), нарязано на стекове и изтънено с чукче за пържоли
  • 4 с.л. брашно
  • ½ ч.ч. соев сос
  • ½ ч.ч. лимонов сок
  • 1 с.л. сос Уорчестършир
  • 1 с.л. прясно смлян черен пипер
  • 2 картофа, нарязани на кръгове с големина около 0,5 см
  • 2 глави лук, нарязани на тънки кръгчета
  • 6 с.л. олио за готвене

Начин на приготвяне:

1. Смесете соевия сос, лимоновия сок, соса Уорчестършир и черния пипер в голяма купа.

2. Мариновайте телешките стекове в тази смес за 30 мин. и отцедете, като запазите маринатата. Потопете леко месото в брашно.

3. В средно горещо олио, запържете телешкото - по колкото пържоли се съберат в съда наведнъж - за около 30 сек. от всяка страна и заделете.

4. Изсипете около половината мазнина от тигана и задушете в останалата лука за няколко секунди. Прибавете нарязаните картофи и запазената марината от месото, сипете допълнително вода и оставете да къкри 20 мин. или до омекване на картофите.

5. Сложете телешките пържоли при соса и оставете цялото ястие да поври на слаб огън за около още 5 мин.

6. Поднесете веднага.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта