Паниран бифтек с магданоз и чесън
Пържено златисто хрупкаво говеждо.
Необходими продукти:
- 4 бифтека
- 1 скилидка чесън, пресована
- ситно нарязан магданоз
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус
- 1 бито яйце
- галета
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Начукайте бифтеците с чук за месо.
2. Сложете ги в купа и ги овкусете с чесъна, магданоза, солта и черния пипер.
3. Покрийте купата с найлоново фолио и я сложете в хладилника за поне 1 час.
4. Извадете бифтеците от хладилника и ги потопете първо в яйцето, после в галетата.
5. Изпържете ги в сгорещено олио до златисто.
6. Когато ги извадите от тигана, сложете ги върху салфетка да се отцедят и сервирайте докато са още горещи.
Бележки:
1. Начукването на месото го прави по-крехко.
2. Изберете крехко месо (говеждо, тънък бифтек и т. н.).
3. Бифтеците можете да замените с пилешки, рибни филета, тънки бифтеци и др.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ