Регистрация

Бифтек със сметанов сос

Бифтек със сметанов сос
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2905

Запържен говежди бифтек, залят със сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   2 порции крехко говеждо филе, от ребрата или някаква друга хубава пържола
  •   ароматно светло пиво
  •   прясно мляко и сметана 1:1
  •   масло
  •   розмарин
  •   сол
  •   черен пипер
  •   зехтин

Начин на приготвяне:

1. Намажете със зехтин бифтека, овкусете го обилно със сол и черен пипер, мънично розмарин или друга подправка по ваш вкус. Оставете бифтека да достигне стайна температура – може би около 20 минути.

2. Загрейте в тиган с дебело дъно достатъчно зехтин, че да покрие дъното. Зехтинът трябва да достигне доста висока температура – малко преди да започне да пуши.

3. Обгорете бифтека в тигана и от двете страни докато се зачерви и ако искате да е добре изпечен, най-добре го прехвърлете във фурната да се допече до желаната от вас степен.

4. Извадете бифтека от тигана и го оставете да се охлади докато приготвяте соса.

5. Ако в тигана има много мазнина, отстранете част от нея. Излейте бирата в тигана, за да деглазирате и внимателно остържете вкусните запръжки от дъното на тигана.

6. Добавете малко сметана – около ¼ чаша. Оставете соса да поври докато намалее наполовина и го овкусете със сол и черен пипер.

7. Свалете го от огъня, прибавете 1-2 супени лжъци масло и разбийте с кухненска тел.

8. Сервирайте!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.10 ч.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта