Баджи - панирани яйца в тесто
Хапки от панирани варени яйца със сос Райта.
Бон Апети
Излъчен на 11.01.2017
Ето поредната индийска рецепта, която едновременно изумява с ексцентричността си и привлича с мисълта за крайния резултат. Рохко сварени яйца се овалват в оризово брашно, а след това в пикантна панировка от подлютено и богато на подправки нахутено брашно. Пържат се на маслена баня и се превръщат в страхотни пикантни яйчени хапчици, познати в Индия под името баджи.
Тях пък сервираме със сос райта, който доста наподобява пикантна салата снежанка. В киселото мляко влизат наситнена люта чушка, кубчета краставица, листенца кориандър и кимион за аромат. Изключително вкусно е да си топнете панирано яйце в този страхотен пикантен млечен сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ