Регистрация

Ароматен сладкиш с праскови и масло

Ароматен сладкиш с праскови и масло
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2185

Маслен кекс с праскови и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 праскови
  • 3 яйца
  • 150 г масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 2,5 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. ванилия
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 0,5 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата със захарта до получаването на крем.

2.Прибавете маслото на стайна температура към яйчената смес. Разбъркайте добре.

3. Пресейте брашното и го смесете с канелата, ванилията, солта и бакпулвера.

4. Вкарайте сухите съставки при мокрите. Разбивайте докато се получи хомогенна смес. Разточете на правоъгълник с дебелина около 3 см. и приберете във фризера за 40 минути.

5. Прасковите почистете и нарежете на парченца.

6. Извадете блата от фризера. Разделете кората на две равни части като разрежете през средата. Поразточете ги малко, ако е възможно.

7. Сложете първата кора в тава, след това поръсете прасковените парченца, отгоре сложете втората кора и деликатно прещипете.

8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта