Ароматен сладкиш с праскови и масло
Маслен кекс с праскови и канела.
Необходими продукти:
- 4 праскови
- 3 яйца
- 150 г масло
- 1 ч.ч. захар
- 2,5 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. ванилия
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. бакпулвер
- 0,5 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата със захарта до получаването на крем.
2.Прибавете маслото на стайна температура към яйчената смес. Разбъркайте добре.
3. Пресейте брашното и го смесете с канелата, ванилията, солта и бакпулвера.
4. Вкарайте сухите съставки при мокрите. Разбивайте докато се получи хомогенна смес. Разточете на правоъгълник с дебелина около 3 см. и приберете във фризера за 40 минути.
5. Прасковите почистете и нарежете на парченца.
6. Извадете блата от фризера. Разделете кората на две равни части като разрежете през средата. Поразточете ги малко, ако е възможно.
7. Сложете първата кора в тава, след това поръсете прасковените парченца, отгоре сложете втората кора и деликатно прещипете.
8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ