Регистрация

Агнешки кюфтенца с много подправки

Агнешки кюфтенца с много подправки
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 11939

Кюфтета от агнешко с кимион, бахар и мента.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 филийки бял хляб, стар, но не съвсем изсъхнал
  • 450 г нетлъста агнешка кайма
  • ½ ч.л. сол
  • ½ ч.л. пипер
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • ½ ч.л. бахар
  • 1 ч.л. сушена мента
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. магданоз
  • 1 яйце
  • 1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Натрошете хляба в кухненския робот наситно - трябва да се получи около 1 ч фина галета.

2. Прибавете каймата и яйцето и разбийте до хомогенност.

3. Прибавете подправките, чесъна и магданоза.

4. Разбийте до гладка смес.

5. Оформете малки кюфтенца от сместа с навлажнени ръце.

6. Изпържете ги веднага или ако каймата е много прясна, по-добре оставете да престоят в хладилника за няколко часа или за цяла нощ, увити в найлоново фолио.

7. Сгорещете олио в тиган с дебело дъно и изпържете кюфтенцата докато покафенеят хубаво от всички страни.

8. Извадете с решетъчна лъжица и оставете да се отцедят.

9. Поднесете горещи или на стайна температура като предястие. Може да сервирате също с кисело мляко, таханов сос, върху ориз или в питки.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта