Агнешка супа с картофи и лук
Супа с агнешко и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 3 моркова
- 3 глави лук
- 1 кг агнешки ребра
- 2 литра вода
- 1 ч.л. сол
- 2-3 люти чушлета (може и сухи)
- 2 сладки чушки
- 2 домата
- 1 глава червен лук
- 6 картофа
- сухи подправки на прах - кориандър, босилек и още сол
- връзка пресен магданоз или кориандър
- 1-2 стръка зелен лук
Начин на приготвяне:
1. Агнешкото разделете на отделни кокали. Трябва да има и месце по тях. Сложете ги в тенджера, залейте с водата и пуснете да се варят.
2. Нарежете морковите на кръгчета и лука на полумесеци. Отпенете агнешкото, добавете солта, морковите и лука. Боцнете 2-3 цели сухи люти чушлета в тенджерата, захлупете с капак и оставете да се готви на слаб към умерен огън за 1 час.
3. През това време нарежете на полумесеци чушките и червения лук, на шайби - едно люто чушле, а доматите нарежете първо на полумесеци и после на гредички. Обелете картофите и ги оставете да чакат реда си в съд с хладна вода.
4. Извадете свареното агнешко от тенджерата. На негово място добавете целите картофи, доматите, чушките и овкусете със сухи подправки. Разбъркайте и оставете да къкри 15 минути.
5. През това време оберете месото от кокалите, накъсайте на хапчици и щом изтече това време, го прибавете в тенджерата. Извадете сухите люти чушки и захлупете с капак за 10 минути.
6. Следва да добавите шайбите червен лук, да варите минутка и да изключите котлона.
7. Без да махате тенджерата от спрения огън прибавете в нея наситнените листа магданоз и кориандър, нарязания косо пресен лук и оставете под капак за 2-3 минути. След това е готово за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ