Агнешка дроб сърма
Агнешки дреболийки със зеленчуци, опаковани в було.
Необходими съставки:
- агнешки дреболии - сърце, бели дробове, бъбреци, черен дроб, диафрагма и було
- връзка пресен лук, връзка пресен чесън и връзка копър
- 3 яйца
Начин на приготвяне:
1. Сварете вода със сол и пипер и добавете подред сърцето, бъбреците (предварително почистени с оцет), дроба и белите дробове. Тъй като белите дробове обикновено изплуват отгоре, проверете дали са сварени добре накрая.
2. Оставете ги да врят около 5-10 минути. От време на време махайте пяната.
3. Извадете дреболиите от водата и ги оставете да поизстинат около 30 минути. Не изхвърляйте водата.
4. Нарежете на парченца с нож.
5. Нарежете зеленчуците (пропорцията трябва да е 2:1 в полза на месото)
6. Смесете нарязаното месо и зеленчуците. Разбийте яйцата и ги добавете, те би трябвало да държат всичко заедно. Не слагайте всичките яйца наведнъж, защото може и да не ви потрябват толкова.
7. Намазнете тавата с олио или масло и сложете булото. Предварително го почистете с топла вода, но много внимателно да не го разкъсате.
8. Добавете сместа и след това завийте с булото.
9. Печете в предварително загрята фурна около 30-40 минути.
10. Може да се сервира и студено, и топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ