Агнешка яхния с магданоз и кисело мляко
Магданозлия с агнешко, домати, моркови и застройка.
Бон Апети
Излъчен на 03.05.2016
Позабравено ястие с агнешко в рецептите от българската традиционна кухня готвим днес като впрягаме месцето от агнешки бут в манджичка, богата на сос и аромати, подправена с много магданоз. Стоян Сейменски обяснява, че в родната кухня има много рецепти за магданозлии, като те варират от постни, през местни и дори до рибени. В днешната залагаме на агнешко месо, като към него и магданоза добавяме още моркови, масло и доматено пюре, а след това застройваме яхнията с кисело мляко. Съвременният български вкус е отвикнал от подобни гозби, но ценителите на родната традиция определено биха се спрели на това вкусно месно предложение за българска храна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ