Регистрация

Агнеса - български орехов сладкиш

Агнеса - български орехов сладкиш
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 14158

Докажете, че сте традиционалисти в родното сладкарство.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 белтъка
  • 1 ч. ч. пудра захар
  • 200 г масло, на стайна температура
  • 100 г едро нарязани орехи
  • 120 г универсално брашно

За глазурата:

  • 4 жълтъка
  • 120 г пудра захар

 Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 С. Намажете с мазнина квадратна тавичка и наръсете дъното с брашно.

2. Разбийте белтъците на твърд сняг.

3. Разбийте маслото със захарта докато побелее. Внимателно прибавете белтъците, ядките и пресятото брашно.

4 Прехвърлете сместа в тавичката.

5. Печете 30 минути.

6. Охладете напълно.

На глазурата:

1. В тенджерка кипнете 300 мл. вода. Сложете жълтъците с пудрата захар в малка тенджерка с дръжка и ги разбийте с миксера на водна баня – около 5-6 минути или докато сместа побелее.

2. Намажете с глазурата кекса и го сложете в хладилника за 4 часа или за цялата нощ.

3. Разрежете го на квадратни парчета и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
5
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта