Торта Медена с маслен крем и ядки
Домашна торта с меден блат и крем от масло и кондензирано мляко.
Необходими продукти:
За тестото:
- 3 с.л. мед
- 100 грама масло
- 1 ч.ч. захар
- 2 яйца
- 1 ч.л. сода
- 4 ч.ч. брашно
За крема:
- 1 пакет масло от 250 грама
- 1 консерва кондензирано мляко (около 300-400 мл)
- 100 грама орехови ядки за поръсване по желание
Начин на приготвяне:
1. Разтопете меда, маслото и захарта на водна баня така, че да се смесят до хомогенност, но без да кипват.
2. Щом се поохладят, добавете при тях брашното, содата, яйцата и замесете тесто.
3. Оформете тестото на пет топки и ги сложете по отделно в хладилника за половин час. След това разточете всяка от тях на тънък блат и печете в застлана с хартиено фолио тавичка (пак всеки блат по отделно) на 180 градуса за 10-15 минути.
4. С помощта на ринг изрежете всички блатове така, че да са равни по форма. Запазете си отпадналите от тортата кори - те ще ви потрябват за украсата.
5. Направете крема като с помощта на миксер разбиете на сняг маслото и добавите в него кондензираното мляко.
6. Слепете блатовете с получения крем и намажете тортата най-отгоре и отвън с него. За финал поръсете с натрошени орехови ядки и натрошените кори на трохи от остатъчния блат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ