Регистрация

Японски омлет с раци и спанак

Японски омлет с раци и спанак
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 6917

Японски омлет с морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца, разбити
  • 1 с.л. нарязан спанак или други зеленчуци по избор
  • 3 рачешки рулца, нарязани
  • 1/2 ч.л. светъл соев сос
  • малко олио

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете тиган за пържене.

2. Сложете няколко капки олио и го разпределете по цялото дъно с помощта на кухненска хартия. Така ще попиете и излишната мазнина.

3. Смесете всички продукти.

4. Изсипете 1/3 от сместа в тигана и я разпределете хубаво по дъното му.

5. Когато яйцата се стегнат, обърнете единия край на около 2 см от ръба и навийте до получаването на правоъгълна форма.

6. Преместете яйцето в единия край на тигана и налейте още 1/3 от сместа.

7. Отново разпределете по дъното и сложете изпържения вече омлет върху новата яйчена смес.

8. Когато се стегне, навийте така, че готовият омлет да остане навит отвътре.

9. Повторете с останалата 1/3 от яйчената смес.

10. Пържете докато покафенее от всички страни.

11. Извадете от тигана и нарежете на парчета за сервиране.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта