Регистрация

Яйчени понички с водка и мед

Яйчени понички с водка и мед
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 970

Тесто с водка за бухти и пърженки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 220 г брашно
  • 2 яйца
  • 30 мл водКа (не вода)
  • 400-600 мл олио или друга растителна мазнина за пържене
  • пудра захар и мед за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в купа. Оформете кладенче.

2. Чукнете в кладенчето двете яйца, залейте с водката и с вилица нежно разбъркайте докато брашното попие мокрите съставки.

3. Прехвърлете на плота и продължете да месите на ръка. Месете докато всичкото брашно се абсорбира и се получи твърдо, гладко и нелепнещо по ръцете тесто. Ако лепка, добавете още малко брашно и месете до гладкост.

4. Готовото тесто увийте в найлонов плик или стреч фолио и оставете да почива на стайна температура за 30 минути.

5. Премесете тестото, разделете го на 3-4 части и всяка оформете на топка. Вземете една топка и я разточете на тънка кора с дебелина до 1 см. След това с формичка за сладки или отвора на малка чаша изрежете бухтите. Подредете на удбоно за вас място докато приключите с цялото количество тесто.

6. В тиган или тенджера сгорещете олио за пържене на маслена баня на умерен огън. Пускайте вътре поничките и пържете до образуването на златиста коричка. Около минута е достатъчно.

7. Вадете с решетъчна лъжица в съд, застлан с домакинска хартия.

8. Преди поднасяне поръсете с пудра захар и сервирайте с мед за потапяне по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта