Регистрация

Пържени домашни понички с мармалад

Пържени домашни понички с мармалад
Трудно   |   Порции 12-16 броя   |   Видяна: 2221

Пържени понички от домашно тесто с плодова плънка и захарна поръска.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. суха мая
  • 60 г захар
  • 120 мл топла вода
  • 350 г брашно
  • 2 яйца
  • 50 г масло
  • 1/2 ч.л. индийско орехче
  • 1 ч.л. сол
  • олио за пържене на маслена баня
  • пудра захар за поръсване
  • мармалад от вид по избор за плънката

Начин на приготвяне:

1. В купа изсипете топла вода, добавете маята и 1 с.л. от захарта. Оставете за 10 минути да почива докато шупне.

2. През това време пресейте брашното в купа, смесете със захарта, солта, индийското орехче. Смесете и оформете кладенче.

3. Разтопете маслото, а яйцата разбийте.

4. Изсипете в кладенчето маята, маслото и яйцата. Замесете меко и нелепнещо тесто. Поставете в намазнена купа, покрийте със стреч флио и оставете да почива 30-тина минути.

5. Премесете тестото и разделете на 12-16 парчета. Оформете от тях сплеснати топчици и оставете да втасват на топло място за 1 час.

6. Сгорещете олио в дълбок съд за пържене на маслена баня. Застелете си и чиния с домакинска хартия за попиване на мазнината.

7. Пържете поничките докато станат бухнали и със златиста коричка.

8. След охлаждане напълнете с крем като изсипете мармалад в пош и шприцовате сладкото в поничките. Отгоре поръсете с пудра захар.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
4
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта