Шотландска агнешка супа с ечемик
Супа от агнешки кокали със зеленчуци по шотландски.
Благоуханна агнешка супа по шотландски се готви в Бързо, лесно вкусно, където водещият Ути Бъчваров започва с направата на идеален агнешки бульон. Кокали, но с мръвчици по тях, се слагат в тенджера, заливат се с вода и се прибавя праз лук, стебла пресен магданоз и малко корен целина. После идилията остава да къкри до пълно разваряване на месото.
А през това време готвенето продължава с пълна сила. Зелето се наситнява и се залива с вряла вода. Увива се във фолио и се оставя да се задуши така, че на финала да е хем меко, хем деликатно да хрупка. Отделно се наситняват лук, моркови, праз лук, целина и сини сливи. Сгорещява се олио в дълбок тиган или тенджера и наситнените продукти се пържат в него. Когато са готови, се заливат с прецедения бульон от варенето и към тях се добавят задушеното зеле и мръвките.
Следват последните щрихи в рецептата - ечемик, грах и подправки на вкус. После се сервира и се хапва. Различно, но и някак си народно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ