Шоко сладки с експандиран ориз и ядки
Домашни оризови бисквити без глутен. Шоколадови оризовки с ядки, фъстъчено масло и мед.
Необходими продукти:
- 100 г тъмен шоколад или черен шоколад (натурален)
- 2 оризови бисквитки (от кръглите дебели от експандиран ориз)
- 100 г сурови ядки от вид по избор (избирайте или миксирайте - орехи, лешници, бадеми, кашу)
- 3 с.л. фъстъчено масло
- 1,5 с.л. мед
Начин на приготвяне:
1. Оризовките натрошете на отделни оризчета с ръка в купа.
2. Ядките нарежете с нож на парченца и добавете при оризовките.
3. Разтопете шоколада.
4. Залейте ядките и оризовките с шоколада и меда и добавете фъстъченото масло.
5. Разбъркайте с шпатула много добре.
6. С лъжица прехвърлете сместа в силиконови формички за мъфини, кексчета или по-големи бонбони. Важното е да са силиконови. С обратното на лъжицата натискайте, за да се слегне добре сместа и да стане сравнително плътна.
7. Приберете в хладилник за 2-3 часа.
8. Обърнете силиконовите формички, за да извадите нежно сладкишчетата. Подредете ги в чиния или поднос с "дупето" нагоре. Дръжте в хладилник до момента на хапването.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ