Регистрация

Шоко сладки с експандиран ориз и ядки

Шоко сладки с експандиран ориз и ядки
Лесно   |   Порции 6-10 броя   |   Видяна: 830

Домашни оризови бисквити без глутен. Шоколадови оризовки с ядки, фъстъчено масло и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г тъмен шоколад или черен шоколад (натурален)
  • 2 оризови бисквитки (от кръглите дебели от експандиран ориз)
  • 100 г сурови ядки от вид по избор (избирайте или миксирайте - орехи, лешници, бадеми, кашу)
  • 3 с.л. фъстъчено масло
  • 1,5 с.л. мед

Начин на приготвяне:

1. Оризовките натрошете на отделни оризчета с ръка в купа.

2. Ядките нарежете с нож на парченца и добавете при оризовките.

3. Разтопете шоколада.

4. Залейте ядките и оризовките с шоколада и меда и добавете фъстъченото масло.

5. Разбъркайте с шпатула много добре.

6. С лъжица прехвърлете сместа в силиконови формички за мъфини, кексчета или по-големи бонбони. Важното е да са силиконови. С обратното на лъжицата натискайте, за да се слегне добре сместа и да стане сравнително плътна.

7. Приберете в хладилник за 2-3 часа.

8. Обърнете силиконовите формички, за да извадите нежно сладкишчетата. Подредете ги в чиния или поднос с "дупето" нагоре. Дръжте в хладилник до момента на хапването.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта