Веган безглутенови сладки с кленов сироп
Постни безглутенови бисквити с бадемово брашно, тахан, ябълково пюре и кленов сироп.
Необходими продукти:
- 2 с.л. сусамов тахан
- 3 с.л. кленов сироп
- 4 с.л. ябълково пюре
- 1/2 ампула ванилия или ванилова есенция на прах
- 4 с.л. захар
- щипка сол
- 3 с.л. царевично нишесте
- около 200-220 г бадемово брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
1. Изсипете в купа тахана, ябълковото пюре и кленовия сироп. Добавете ванилията, захарта и солта и разбъркайте с шпатула.
2. Изсипете половината бадеmово брашно, царевичното нишесте и бакпулвера и разбъркайте докато се абсорбира. Следва да сипвате от останалата половина бадемово брашно и да разбърквате докато се получи нелепнеща топка тесто. Можете да приберете в хладилник за 10 минути да се стегне още малко.
3. Разточете тестото върху набрашнен лист хартия за печене, за да се получи кора с дебелина около 1,5 см. С ринг изрежете бисквити и подредете с отстояние в тава, застлана с хартия за печене. Най-вероятно ще трябва да печете на два пъти.
4. Гответе в предварително загрята на 180 градусa фурна за 25 минути без вентилатор. Сладките НЕ трябва да потъмняват. След изваждаnе изчакайте да починат 10 минути преди да дърпате от фолиото - докато са топли могат да се разпаднат.
Остава да си сервирате постен и вкусен домашен сладкиш без добавени мазнини и без глутен. Страхотен е за закуска, следобедна закуска или просто прихапване през деня.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ