Шоколадово брауни с масло
Шоколадов кейк с маслена сърцевина, поднесен с топка сладолед.
Необходими продукти:
- 125 г брашно
- 170 г масло
- 170 г тъмен шоколад (начупен на парченца)
- 300 г захар
- 1 ч.л. ванилова есенция
- 3 яйца
- 1/2 ч.ч. натрошени ядки по желание
(спазвайте стриктно пропорциите, предупреждава автора на рецептата)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 160 градуса, намазнете дъното на тавичка за печене с размери 20х30 и върху намазнената част сложете хартия за печене. Така няма да залепне и загори.
2. Пресейте брашното, а шоколада с маслото разтопете на водна баня при непрестанно бъркане, за да се убедите, че не са останали бучки. Махнете от огъня.
3. Добавете захарта към шоколада и маслото и разбъркайте докато се разтвори. Сега идва тънка част - трябва да добавите яйцата в топлата консистенция, без да се сварят или пресекат. Правете го бавно и едно по едно. Накрая сипете и брашното, ваниловата есенция и ядките. Бъркайте постоянно. Субстанцията трябва да напомня на консистенцията на сметана.
4. Изсипете тестото в подготвената тава, заравнете го с шпатула отгоре и го сложете да се пече в предварително загрятата фурна за 30-35 мин. Проверете с клечка за зъби преди да извадите. Може да е изненадващо, но сърцевината трябва да е леко сурова - т.е. нормално е при теста да установите, че кората е суха и изпечена, а вътрешността оставя следи. Помнете, че този десерт е по-хубав по-малко изпечен.
5. Поднесете десерта гарниран с топка сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ