Шоколадова панакота с плодове
Желиран млечен крем с шоколад и ванилия.
Необходими продукти:
- 240 мл мляко
- 80 г пудра захар
- 200 г млечен шоколад
- 100 г бял шоколад
- 2 ч.л. желатин
- 480 мл течна животинска сметана
- 2 ванилови есенции или 2 пакета ванилова захар
- плодове за украса
Начин на приготвяне:
1. Желатина разбъркайте със студеното мляко.
2. Млечния шоколад начупете на кубчета.
3. Изсипете сметаната в тенджерка и добавете в нея захарта. Кипвайте и бъркайте докато се разтвори.
4. Махнете сметаната от огъня и изсипете млякото с желатина в нея. Разбъркайте хубаво и добавете и кубчетата млечен шоколад и ванилията. Разбъркайте докато шоколадът се разтопи.
5. Пресипете сместа в купички и ги приберете в хладилник за 3-4 часа.
6. Белия шоколад разтопете на микрвълнова фурна за 30 секунди или на водна баня.
7. Добре стегнатите сладкиши потопете до 2/3 на купичките във вряла вода за 30-40 секунди. След това обърнете в чиния.
8. Отгоре покапете с бял шоколад и украсете с плодове - малини, боровинки, ягоди или каквото друго харесвате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ