Панакота с ванилия
Желиран ванилов крем с малини.
Необходими продукти:
- ¼ ч.ч. вода
- 3 ½ ч.л. желатин на прах
- 3 ¼ ч.ч. обезмаслена сметана
- ¾ ч.ч. + 2 с.л. допълнително пудра захар
- 1 шушулка ванилия
- 1 парче лимонова кора
- 100 г (или около 72) малини
Начин на приготвяне:
1. Сложете водата в малка купа и поръсете с желатина. Разбъркайте и заделете за 5 мин.
2. С малък, остър нож разрежете шушулката ванилия по средата и остържете семенцата. Сложете всичко в тенджерка със сметаната, захарта и лимоновата кора.
3. Оставете да къкри за около 5 мин., като разбърквате леко. Добавете желатиновата смес и стоплете, като разбърквате, още 2-3 мин. Желатинът трябва да се е разтворил напълно.
4. Прецедете течността в малка купа и отстранете шушулката ванилия и лимоновата кора. Налейте в 18 малки чашки и оставете в хладилника за поне 4 часа.
5. Около 1 час преди сервиране оваляйте малините в допълнителната пудра захар и ги оставете в хладилника. По този начин ще си пуснат сока и ще станат лъскави.
6. Поднесете панакотата, всяка украсена с по около 4 малини.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ