Сметанова панакота с ягодов крем
Желиран крем с ягоди, сметана и ванилия.
Необходими продукти:
- 500 г ягоди
- 400 мл животинска сметана
- 150 г захар
- 1 пакет ванилова захар
- 20 г желатин
- листа мента по желание
Начин на приготвяне:
1. Разтворете желатина в 100 мл хладка вода и оставете за 1 час да набъбне.
2. В тенджерка смесете 350 мл от сметаната със 100 г захар и ваниловата захар. Оставете да кипне, като разбърквате периодично.
3. След като леко се охлади, смесете с желатина и разлейте по десертни купички. Приберете в хладилник.
4. Измийте ягодите, почистете ги от дръжките и ги пюрирайте в блендер. Запазете си част от плодовете за украса. Ягодовия сироп разбъркайте с останалите 50 грама захар.
5. Изсипете върху вече стегнатия сметанов крем.
6. Украсете с останалите 50 мл сметана, заделените цели ягоди и листенца прясна мента по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ