Шницел от пилешко с коричка от галета
Панирано пилешко филе на тиган.
Пърженото пилешко е класика, особено когато крехкото месо запази сочността си и не е прекомерно напоено с мазнина. За да се получи този ефект от канала Всегда Вкусно предлагат да превърнете пилешките гърди в шницели, които се готвят за броени минути. За половин час ще имате 4 порции, с които да нахраните семейството - вкусно топло и домашно направено ястие под зоркия ви контрол.
За целта си вземете 4 пилешки гърди. Всяка от тях разрежете на пеперуда - гледайте видеото по-горе, за да се убедите колко е бързо и лесно. След това начукайте, за да се изтъни и поръсете двустранно със сол и пипер. Оваляйте първо в разбито яйце, след това в галета и положете в малко количество сгорещена мазнина на умерен огън за 2 минути от страна. А докато първият пилешки шницел се готви, можете да направите следващия, за да не губите излишно време. Вадете върху салфетка или домакинска хартия. Ако пък искате да запазите максимална хрупкавост, полагайте след пърженето върху решетка.
А когато всичките порции са готови, сервирайте с резен лимон и свежи зеленчуци. Чаша бяло вино може да завърши кулинарната идилия. Списък с точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ