Свински шницели с млечен сос
Панирани свински пържоли на тиган, поднесени със сос от кисели краставички, майонеза, чесън и кисело мляко.
Необходими продукти:
- 600 г свинско месо - цяло парче или разделено на 4 пържоли
- сол, червен и черен пипер
- 1 голямо или 2 по-малки яйца
- 80-100 г брашно
- 120 г галета
- олио за пърженето
За соса:
- 2 с.л. цедено кисело мляко или кисело мляко с висока масленост
- 2 с.л. майонеза
- 2-3 скилидки чесън
- листата на връзка копър
- 2 кисели краставички
- 1/3 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Ако имате цяло парче месо, го разрежете на 4 пържоли. Всяка от тях изтънете с чук за месо между два листа стреч фолио. След това обтрийте двустранно със сол, червен и черен пипер. Трябва да са наистина тънки месца.
2. Сипете в тава брашното, в друга - галетата, а в трета разбийте яйцата със сол и пипер. Сипете си олио в тиган - трябва да покрива на плътен пласт дъното без да се издига на стълб нагоре. Пуснете да загрява на умерен огън.
3. Оваляйте първото парче месо последнователно в брашно, яйце и галета. Пържете по 6 минути от страна. Вадете върху домакинска хартия, а след минута прехвърляйте върху решетка или обърната чиния, за да не загуби хрупкавата си коричка. Действайте така доокато сте готови с всички меса.
4. Киселите краставички за соса рендосайте върху дъска на едро ренде, а след това с ръце отцедете водата от стърготините. Прехвърлете ги в купичка.
5. Добавете намачкания чесън и наситнените копърови листа и залейте с майонезата и киселото мляко. Посолете и размешайте.
6. Поднесете топлите шницели със студения сос и се насладете на пълноценен обяд или вечеря.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ