Регистрация

Свински шницели с млечен сос

Свински шницели с млечен сос
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 660

Панирани свински пържоли на тиган, поднесени със сос от кисели краставички, майонеза, чесън и кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г свинско месо - цяло парче или разделено на 4 пържоли
  • сол, червен и черен пипер
  • 1 голямо или 2 по-малки яйца
  • 80-100 г брашно
  • 120 г галета
  • олио за пърженето

За соса:

  • 2 с.л. цедено кисело мляко или кисело мляко с висока масленост
  • 2 с.л. майонеза
  • 2-3 скилидки чесън
  • листата на връзка копър
  • 2 кисели краставички
  • 1/3 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Ако имате цяло парче месо, го разрежете на 4 пържоли. Всяка от тях изтънете с чук за месо между два листа стреч фолио. След това обтрийте двустранно със сол, червен и черен пипер. Трябва да са наистина тънки месца.

2. Сипете в тава брашното, в друга - галетата, а в трета разбийте яйцата със сол и пипер. Сипете си олио в тиган - трябва да покрива на плътен пласт дъното без да се издига на стълб нагоре. Пуснете да загрява на умерен огън.

3. Оваляйте първото парче месо последнователно в брашно, яйце и галета. Пържете по 6 минути от страна. Вадете върху домакинска хартия, а след минута прехвърляйте върху решетка или обърната чиния, за да не загуби хрупкавата си коричка. Действайте така доокато сте готови с всички меса.

4. Киселите краставички за соса рендосайте върху дъска на едро ренде, а след това с ръце отцедете водата от стърготините. Прехвърлете ги в купичка.

5. Добавете намачкания чесън и наситнените копърови листа и залейте с майонезата и киселото мляко. Посолете и размешайте.

6. Поднесете топлите шницели със студения сос и се насладете на пълноценен обяд или вечеря.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта