Регистрация

Паниран пилешки шницел с галета

Паниран пилешки шницел с галета
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1516

Пържено пилешко или панирано пилешко с хрупкава коричка тип пилешки шницели.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 200 г галета
  • сол и пипер на вкус
  • растителна мазнина за готвене
  • 4 пилешки гърди (между 180 и 250 г всяка)

Начин на приготвяне:

1. Всяка гърда разрежете през средата на дебелината, но не докрай, за да се разгърне на пеперуда и да стане тънко парче. След това сложете между два листа стреч фолио и нежно начукайте, за да стане още по-тънка.

2. Поръсете месото двустранно със сол и пипер.

3. Разбийте яйцата хубаво в купа и после прехвърлете в чиния, за да могат да се съберат месата без да се нагъват.

4. В друга голяма чиния изсипете галетата.

5. В тиган сипете олио колкото да покрие дъното. Сгорещете на умерена температура.

6. Взимайте месо, овалвайте първо в яйце, после в галета. Можете да върнете още веднъж в яйце и пак в галета. След това пържете за по 2-2:30 минути от страна в мазнината.

7. Вадете в чиния, застлана с домакинска хартия или салфетка. След като приключите с готвенето дизенфекцирайте плотовете, защото пилешкото месо носи зарази. Използвайте 70% спирт за дизенфекция.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта