Чипс от печени картофи на фурна с подправки
Гарнитура от печени картофи с чесън, копър, магданоз и зехтин.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- вода
- 1 и 1/2 ч.л. сол
- листата на /2 връзка магданоз
- листата на 1/2 връзка копър
- 1 ч.л. сух чесън - на гранули, може и на прах
- 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. сос Табаско (ако имате)
- лют пипер по желание
- 100 мл зехтин
Начин на приготвяне:
1. Картофите обелете, измийте и разполовете. След това всяка половинка нарежете на още няколко парчета тип лодки.
2. Прехвърлете картофите в тенджера и залейте с вода. Добавете 1,5 ч.л. сол. Кипнете, намалете огъня на умерен и варете 5 минути.
3. Излейте водата хубаво и оставете картофите да се подсушат от топлината си за 3 минути както са си в тенджерата.
4. Поръсете върху тях наситнените листа копър и магданоз, 1 ч.л. сух чесън, 1/2 ч.л. сол, сос табаско или лют пипер. Залейте със зехтина и размешайте много добре с ръка. Ако се притеснявате - сложете ръкавица.
5. Прехвърлете картофите в голяма тава, застлана с хартия за печене. Разпределете ги така, че да не се докосват.
6. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна и запечете за 20 минути. После са готови за хапване.
7. Поднесете със сос за топкане по желание - майонезен, чеснов, млечен, доматен, барбекю, горчичен - каквото харесвате.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ