Регистрация

Мачкани картофи с масло, чесън и сметана

Мачкани картофи с масло, чесън и сметана
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 837

Варено - пържени картофи в масло с чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г картофи
  • 80 г масло
  • 3 скилидки чесън
  • 100 мл млечна готварска незаквасена сметана
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л. кафява захар
  • листа копър или магданоз

Начин на приготвяне:

1. Можете да готвите картофите и с кожичките, но в този случай ги измийте много добре с тел. Ако са стари, по-добре обелете. Нарежете на едро, прехвърлете в тенджера, залейте с вода и добавете двойна щипка сол. Варете до хубаво омекване. След това изсипете водата докато картофите са още топли и оставете температурата да изпари цялата влага от тях.

2. Намачкайте картофите леко и нежно. Не трябва да стават на пюре, а просто да се понамачкат.

3. Пуснете маслото в тиган и отгоре пресирайте чесъна или го добавете в силно наситнен вариант. Пуснете котлона на умерен огън и щом чесънчетата зацвърчат, засечете 2 минути като бъркате чесъна, за да се позапържи.

4. Прибавете картофите и поръсете захарта, сол и пипер на вкус. Бъркайте периодично 7-8 минути.

5. Залейте със сметаната и мешайте още 2 минути. Можете с пресата отново да понатиснете картофките, за да попият сметаната.

6. Махнете от огъня, наситнете копър или магданоз и поръсете. Поднесете.

 

Източник: YouTube/Island Vibe Cooking

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта