Чили риба с бяло вино
Пикантна риба с чери домати, лимон и бяло вино на фурна.
Необходими продукти:
- 4 филета от риба от вид по избор (бяла риба, скумрия или друго; по 200-250 г всяко)
- 400 г чери домати
- 100 мл бяло вино
- сол и пипер на вкус
- 2 чили чушки или други люти чушлета
- лимон
- 2 с.л. зехтин
- босилек за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Обтрийте филетата риба със сол и пипер.
2. Намазнете тавичка и сложете филетата в нея. Покапете със зехтин.
3. Отгоре разпределете нарязаните на ситно чили чушлета. Внимателно налейте виното.
4. Встрани сложете чери доматчетата, като предварително ги цепнете леко с върха на ножа.
5. Покапете с лимонов сок и сложете цели резени лимон в тавата.
6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-тина минути (времето зависи от вида и дебелината на рибните филета).
7. Поденсете изпечената риба с украса от босилекови листа, част от запечените домати и резени лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ