Регистрация

Чийзкейк костенурка с шоколад и карамел

Чийзкейк костенурка с шоколад и карамел
Трудно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3271

Изтънчена карамелена глезотийка с парченца шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. натрошени шоколадови бисквити
  • ½ пакет масло, разтопено
  • 500 г сирене крема на стайна температура
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ½ ч.л. ванилия
  • 1 ½ с.л. брашно
  • 3 яйца
  • 2 ½ с.л. пълномаслена сметана

За глазурата:

  • 300 г карамел
  • ¼ ч.ч. пълномаслена сметана
  • 1 ч.ч. натрошен шоколад
  • ½ ч.ч. нарязани орехи

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 230 С.
Пуснете бисквитите в кухненския робот докато се натрошат на гладка смес. Размесете бисквитените трохи с маслото в малка купа.

2. Разстелете с ръце бисквитената смес на дъното на кръгла тавичка, изравнете и с пръсти притиснете към дъното.

3. В дълбока купа разбийте сиренето крема със захарта и ванилията до получаването на гладка кремообразна смес.

4. Прибавете брашното и яйцата, едно по едно, и разбъркайте добре. Прибавете сиренето крема и разбъркайте хубаво.

5. Изсипете сместа върху бисквитената основа и печете 12 минути на 230 градуса, след което намалете температурата на 100 С и печете още 35 минути или докато се стегне.

6. Щом извадите десерта от фурната, оставете го да поизстине 10-тина минути. След което внимателно отделете с нож от ръба на тавичката.

7. Поставете в хладилника за поне 2 часа или цялата нощ преди да сложите глазурата и 6 часа до една нощ преди да сервирате.

8. Разтопете шоколада в микровълновата за около 60 секунди. Разбъркайте и върнете в микровълновата за още 30 секунди ако е необходимо, за да се разтопи напълно, като разбърквате докато сместа стане гладка. Поставете разтопения шоколад в торбичка, отрежете единия ъгъл и на струйка нашарете върху чийзкейка.

9. В малък съд смесете карамела със сметаната.

10. Разтопете карамела и сметаната на средна температура като бъркате до получаването на гладка смес. Отместете от котлона и оставете да се охлади за няколко минути (внимавайте, защото разтопеният карамел е изключително горещ!). С лъжица изсипете на струйка карамела върху чийзкейка. Поръсете с орехи и сложете в хладилника до момента на сервиране.

 

Изсточник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта