Чийзбургер с кайма тип солен пай
Солен пай с кайма и кашкавал - пай чийзбургер с телешко.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 1 глава лук
- 450 г телешка кайма или кайма смес
- по 1/2 ч.л. сол, черен пипер и кимион
- 150 г брашно
- 10 г бакпулвер + 1/2 ч.л. сол
- 2 яйца
- 250 мл мляко
- 150 г чедър или друго твърдо жълто сирене (кашкавал, гауда, ементал)
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука и го запържте в сгорещеното на умерен огън олио за 3 минути до леко позлатяване.
2. Добавете каймата и гответе докато се разрохка на трохи. Овкусете със сол, пипер и кимион.
3. Намазнете малка тава с високи бордове с олио по дъното и стените. Прехвърлете каймяната запръжка вътре и заравнете.
4. Рендосайте жълтото сирене на едро ренде и поръсете върху каймата.
5. В купа пресейте брашното, добавете солта и бакпулвера и разбъркайте. Чукнете яйцата, налейте млякото и с миксер разбийте на течно кексово тесто. Залейте с него съдържанието на тавичката. Не се притеснявайте, че част от кашкавала може да изплува.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.
7. След изваждане изчакайте да се охлади за 10 минути. После с нож отлепете от стените на формичката и нарежете на триъгълници като мусака или пай.
8. Сервирайте с украса от листенца пресен босилек или друга свежа зелена подправка. Хапвайте докато е топло.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ